15 Ekim 2017 Pazar

"Kumiko, The Treasure Hunter" filmi (2014)


Fargo filminin etkisinde kalıp karlar altına gömülü para dolu bavulu bulmak için tüm yaşamını kestirip atan ve uçağa atlayıp Minnesota’ya giden bir Japon genç kızın (Kumiko - Rinko Kikuçi) hikayesi.

Senaryo Takako Tonişi isimli bir Japon’un gerçek hayatta yaşadıklarından yola çıkılarak yazılmış. Amerikalı iş adamı sevgilisinden ayrılınca depresyona girip intihar ediyor.

Masaldan ziyade psikolojik bir profil sunuyor film. Daha ilk sahnelerde Fargo filmine farklı anlamlar yükleyen Kumiko’nun tavşanıyla yalnız yaşadığı evini görüyoruz. Ardından işteki mutsuzluğu veriliyor. Çevresindeki insanlardan rahatsız oluyor. Onları hayalindeki yaşama uyduramıyor gibi. Nefret de var. Patronuna götürdüğü içeceğin içine tükürüyor mesela. Gündüzleri hayatından bıkmış bir ifadeyle dolaşıyor. İnsanlarla gerekenden fazla konuşmaya isteksiz. Small talk only. 

Annesinin telefonlarına da cevap vermiyor. En yakın ilişkisi tavşanı Bunzo’yla. Onu da giderken metronun içine bırakıp kaçtı. Yüzü hep düşük. Aslında çevresindeki insanlar o kadar da kötü değildi ve hep iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştılar. Belki de sorunun kaynağının çevrede olmadığının altını çizmek istediler senaryoda. Kendi dünyasına o kadar gömülmüş durumdaydı ki, çevresindekilerin o dünyada bir rol üstlenmedikçe ona ulaşmaları mümkün olmadı. O role aykırı en ufak davranışlarını gördüğünde tepkisi çok sert oldu hep. Sorun basit bir filmden etkilenme değildi. 

Sonunda içine karıştığı ıssızlığı, aslında başından beri içinde yaşayan bir kızın dramatik hikayesi. 

Tavşan Bunzo











Resim yazısı ekle











Vertigo?




Kütüphane güvenliği iyi adamdı






Ne planlar yaptı...








Bunzo kendi gitmeyince böyle bir yol buldu. Üzücüydü






Bu kadın da yardım etmek istedi ama gece kaçıverdi











Polis de çok iyi niyetliydi ama para etmedi. Ortak gerçeklikle bağlantısı çok zayıflamıştı kızın 










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...