21 Ağustos 2017 Pazartesi

"Welcome to Sweden" TV Dizisi (2014-2015)


New York’lu bir muhasebeci olan Bruce (Greg Poehler) İsveçli Emma’ya (Josephine Bornebusch) aşık olur ve onunla İsveç’e yerleşir. Dizi Bruce’un İsveç kültürüne alışma ve yeni bir yaşam kurma sürecine mizahi pencereden bakıyor. Kültür farkı sosuyla sunulmuş romantik komedi.

Benim için bonus olarak bilhassa 90’larda beğendiğim kadınlardan biri olan Lena Olin’in Emma’nın annesi rolünü oynaması sayılabilir. Dizinin en önemli eksikliği ise Emma’nın ağabeyi ya da Hasan gibi yan karakterlere biblo muamelesi yapılarak daha zengin bir atmosfer yaratılamaması. Böylece ciddi bir potansiyelin hakkı verilememiş. İyi fikir, vasat altı uygulama. 

Yine de dilini bilmediği bir ülkede yaşamak zorunda kalan insanların kendinden bir şeyler bulabileceği, hoşça ve boşça vakit geçirten sevimli bir komedi dizisi. Her bölüm 20 dakika civarı sürüyor. 

Beklentisiz ve ağır düşüncelere dalmadan izlenebilir. Ama arşive alıp da tekrar seyreder miyim? Hayır. Bu arada iki sezon sonra yayından kaldırıldı. 

Aynı konuda dramla kara mizahı karıştıran çok daha başarılı ve sağlam bir dizi için Lilyhammer’i tavsiye ederim. Üstelik başrolde efsane E Street Band’den Steve Van Zandt üstad döktürüyor. 






Lena Olin































Irak'lı Amerikan düşmanı Hasan





Amy Poehler (Greg'in gerçek hayattaki kızkardeşi)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...